Men schrijft in elk boekske dat we verantwoord moeten omgaan met onze voeding. Groeten en fruit eten in de seizoen waarin ze groeien, liefst nog van de lokale boeren, niet teveel vlees eten, veel granen, zaden en noten, zo weinig mogelijk bewerkte voedingsstoffen,...
Ik probeer in de mate van het mogelijke het goede voorbeeld te geven. Ik eet amper 1x per week een echt stuk vlees, daarnaast vooral vis of zelfs dagen dat ik volledig veggie eet. 't is eigenlijk heel geleidelijkaan gegroeid, zonder daar bewust voor te kiezen. Het feit dat ik alle gezonde voedingsmiddelen ook heel erg graag eet, speelt dan ook in mijn voordeel om dergelijke levensstijl vol te houden.
Als ik mijn frigo dezer dagen open, vallen volgende voedingsmiddelen te vinden:
- zelfgemaakte confituren en compots
- kazen (o-zo lekker, dit kan ik niet laten!) en yoghurt
- fruit, vooral veel appelen!
Vorige week stond een vriendelijke St-Truidse appelboer aan de deur. Elk jaar schuimt hij alle Leuvense straten af op zoek naar kopers voor zijn biologische, niet bespoten appelen. Jawel Meneer, voor mij graag enkele appeltjes Meneer. Juffrouwke, ge kunt kiezen tussen bakken van 78kg, 48kg of onze kleinste 36kg :o
En nu steekt mijn frigo vol met appelen. Ik eet ze rauw, in mijn maaltijden, in de oven,...overal appelen! An apple a day keeps the doctor away. Welnu, ik ben nog steeds gespaard gebleven van ziekte deze herfst en ik zweer het u dat het door de appelen komt!
- spruiten: er gaat geen dag voorbij of ik ben spruiten aan't eten. Ze komen bijna m'n oren uit! En toch ben ik ze nog niet beu. Je kan ze eindeloos combineren in alle cuisines, in Ady's Kitchen toch. Ik weet niet hoe blij een Italiaan of een Aziaat zou zijn als je spruiten in hun gerechten stopt, maar bij Ady kan alles. I'm the master of weird combinations!
- pompoen: nog zo'n geval. In de oven, in de pan, als dessert...ik kan er eindeloos mee combineren!
Ik eet graag verfijnde keuken, maar simpele dingen kunnen mij evenzeer bekoren. Als ik zelf kook, gebruik ik simpele ingrediënten, maar ik geef er een draai aan of combineer dingen die minder gebruikelijk zijn, waardoor mijn gerechten nét dat ietsje meer hebben dat ik graag heb.
Deze week heb ik een pastagerecht gemaakt met spruiten, pompoen, reuze witte bonen en kokosmelk. Delicioso!
 |
Vlaams meets Asian meets Ady |
Vanavond heb ik uitzonderlijk nog eens een lange vrije avond gehad. Op zo'n avond vind ik het heerlijk om de keuken in te duiken en weer met iets nieuws op de proppen te komen. Aangezien ik een heel drukke week achter de rug heb en geen tijd voor boodschappen, waren de middelen voor een gerecht vrij beperkt. Ik moest mijn creatieve brein nog maar eens aan het werk zetten. 't is eigenlijk boerenkost geworden, als je de ingrediënten afzonderlijk bekijkt, docht ik heb er iets leuks van kunnen maken. Het oog wil ook wat hè.
Ziehier, de heuveltjes van Adria:
 |
Couscous met groene groenteweelde & kalfsgehakt |
Smakelijk!Labels: Ady's Kitchen, food, health