Gnocchi di patate alla caprese



Ik ging elke week uit "La Dolce Vita" 2 gerechten koken. De eerste week na mijn voornemen is me dat gelukt. De tweede week heeft het lot beslist dat het een zomerse salade zou worden en aangezien de zomer voorbij is, is die salade even snel verdwenen als de zomer. Het koude weer vraagt namelijk voor warme kost.
Me & my roomie hebben die avond dan maar risotto gemaakt. Haar recept was superlekker, een glas rode wijn paste daar perfect bij en zo waren we weer vertrokken voor een avond gezelligheid aan het aanrecht en aan tafel. Italiaanse chocolade was de kers op de taart.

Om de eerste italian cookbookcooking-week niet helemaal over te slaan, laat ik jullie graag meegenieten van een van mijn meest overheerlijke homemade gerechten so far: zelfgemaakte gnocchi alla caprese.
Zich overeten en er blijven naar verlangen was een vanzelfsprekendheid die avond.

Voor de gnocchi zelf heb je nodig:
- 1/2 kg aardappelen
- 400gr bloem
- 1 ei

1. kook de aardappelen in de schil, zo behouden die meer hun smaak
2. pureer deze alsof je puree zou maken, maar niets extra toevoegen tenzij een beetje zout
3. maak een putje middenin en giet er het losgeklopte ei in en meng
4. voeg beetje bij beetje de bloem toe en begin te kneden
5. eens zich een niet kleverige deegbol gevormd heeft, snij je er een stuk af en rol je deze tot een lange worst
6. snij de lange worst in kleine worstjes van max 2 cm en rol deze tot kleine bolletjes
7. om de gnocchi in hun typische vorm te krijgen, bestaat er een techniek: de "steek uw vinger erin en rol over de vork"-techniek (zie youtube voor beeld bij deze woorden)


Gennaro makes gnocchi - Gennaro gebruikt een ander recept dan in mijn kookboek, waarbij je de "patate" meer zal proeven. In mijn recept hebben de gnocchi een iets meer pasta-achtige smaak omdat er veel meer bloem in zit.

 Ik ben o-zo trots opde vorm van mijn gnocchi's, ze zijn goed gelukt. De eerste exemplaren zijn natuurlijk vakkundig verstopt onder the good ones, er waren er enkele uggy's bij :)



Voor het "alla caprese" gedeelte heb je niet veel nodig:
- tomatensap of -puree + eventueel enkele kerstomaten
- ui
- basilicum
- mozzarella
- peper en zout



1.ui stoven
2. kerstomaten en basilicum toevoegen
3. kruiden met peper en zout
4. mozzarella toevoegen en laten smelten

Buon appetito!

Labels: