Mensen nemen een zelfde houding aan of doen hun gesprekspartner onbewust een beetje na. Let er maar eens op. Eén van de meest voorkomende is taalovername: praat ik met een Hollander, dan merk ik dat mijn accent een grappig Hollands klankje krijgt. Ben ik in R'o'msel, dan durf ik er ook wel eens een woordje dialect tussen smijten. Mensen houden er nu eenmaal niet van als iemand 'anders' is dan zichzelf. Ze voelen zich beter op hun gemak bij een soortgelijke... Soort zoekt soort zeggen ze toch altijd.
En zo aap ook ik mensen na, al hou ik niet van die term. Ik definieer het liever als 'geïnspireerd worden' door anderen. Vooral in de keuken. Ik heb zo mijn IG-, Pinterest, Facebook en Tumblr accounts die ik volg; de meeste rond het thema koken, fitness en reizen.
Eén van de recepten die ik vaak zag voorbijflitsen was die voor Bananabread. Ikke: banana en breadlover moest dat toch eens namaken. Het gebeurt vaak dat mijn bananen net té rijp worden..wat mee gedaan? Ik heb er al enkele in de diepvries gestopt, handig om er later smoothies mee te maken of te verwerken in een cake of ander dessert. En jawel, het resultaat was heerlijk! Een snelle hap tussendoor, voor dat tikkeltje extra energie tijdens de namiddagdip of zelfs als volwaardig ontbijt. No need for beleg, 't is zo al voedzaam genoeg! En simpel as hell!
What u need:
- 200gr (zelfrijzende) volkorenbloem - indien niet zelfrijzend, doe er dan wat droge of verse gist bij
- flink wat kaneel
- 3 el honing of agavesiroop
- 1 volledig ei + extra eiwit
- 2 el gesmolten kokosboter
- 3 overrijpe bananen
Alles mengen, mag brokken bevatten en bak 40 min op 170°C.
Tada:
 |
Dit aapje kon niet meer wachten... |